lunes, 4 de noviembre de 2013

Pràctica 2.2. Eines de creació d'activitats interactives

En aquesta pràctica ens centrarem en eines que ens poden permetre la creació d'activitats en línia i que podran utilitzar els nostres futurs alumnes. Treballarem amb diversos recursos, per posteriorment fer un resum dels mateixos i analitzar més profundament els dos que considerem més profitosos. Finalment, crearem amb un dels dos recursos treballats, dues activitats que tinguin certa relació amb el nostre tema triat: Contacontes/Contapelis.

Llista d’eines de creació de material interectiu:

Rayuela: http://cvc.cervantes.es/aula/pasatiempos/


A continuació vos deix la informació de les dues eines que he analitzat:

Nom de l'eina: Educaplay


Forma d'execució: Web

Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: Web. No requereix la descàrrega de cap programa ni servidor.

Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: Educaplay ens ofereix la possibilitat de crear una àmplica gama d'activitatsm entre le que trobem Mapes interactius, endivinalles, exercicis de completar buits, crucigrames, diàlegs, dictats, oredenar lletres, ordenar paraules, relacionar, sopes de lletres, tests, coleccions, presentacions o videoquizs.

Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d'aquestes eines per a l'educació primària: Pens que és una eina comodíssima i adequada per qualsevol docent, ja que no presenta gaire dificultat.

Nom de l'eina: zonaClic


Forma d'execució: Web

Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: Requereix ser instal·lat.

Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina: ZonaClic és una eina per la creació d'aplicacions didàctiques multimedia. Permet crear diferents tipus d'activitats: trencaclosques, associacions, sopes de lletres, paraules creuades, activitats d'identificació, d'exploració, de resposta escrita, activitats de text, entre altres. A més, les activitats poden contenir text, gràfics, so i altres recursos multimèdia.



JClic està format per quatre aplicacions:


JClic applet: Un "applet" que permet incrustar les activitats JClic en una pàgina web.

JClic player:Un programa independent que una vegada instal·lat permet realitzar les activitats des del disc dur de l'ordinador (o des de la xarxa) sense que sigui necessari estar connectat a Internet.

JClic author:L'eina d'autor que permet crear, editar i publicar les activitats d'una manera més senzilla, visual i intuïtiva.

JClic reports:Un mòdul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.



L’aplicació està disponible en tres idiomes diferents: català, castellà i anglés.

A continuació, deix l'enllaç de la guia didàctica de les activitats que he creat:

Aquestes són les activitats:

Actualment tenim a la nostra disposició moltes eines per crear material motivant per als nins. Hi ha una gran varietat de recursos online, de fàcil accés amb els quals podem crear diferents tipus d'activitats per facilitar l'aprenentatge als nostres alumnes. Pens que és molt important aprofitar-los i d'aquesta forma aconseguir un aprenentatge més significatiu.

Per finalitzar, adjunt una fotografia del meu Symbaloo actualitzat:





No hay comentarios:

Publicar un comentario