lunes, 18 de noviembre de 2013

Creació de materials auditius: Podcast d'àudio

En aquesta tasca hem tractat el tema dels podcasts. A partir del tema del projecte que varem escollir (Cuentapelis/Cuentalibros) en Cristian López i jo hem creat un muntatge auditiu d'una durada d'un minut aproximadament.
La gravació inclou una música de fons, frases curtes i canvis adequats de la intensitat dels sons en relació al discurs. La nostra activitat consisteix en què un cop a la setmana un alumne de la classe és el protagonista, el qual ha de inventar una petita historia relacionada amb els personatges Disney i amb l'ajuda de la mestra, l' enregistrà amb el programa Audacity perquè posteriorment tots els seus companys la puguin escoltar. Es tractaria d'un projecte que duraria tot el curs i que la primera aventura (la que noltros hem realitzat) la crearia la mestra.
Per dur a terme aquesta gravació hem triat una melodia de la següent pàgina: http://recursostic.educacion.es/bancoimagenes/web/
L'editor d'audio que ens hem descarregat per realitzar el muntatge ha estat Audacity. Es tracta d'una eina que permet gravar, editar i guardar arxius de so als quals pots afegir tot tipus d'efectes (modificar la veu, la intensitat de la música, etc).

L'Audacity deixa la cançó en format wma, per això hem hagut de passar-la a format mp3 amb el programa Switch convertidor. I finalment, per poder posar-la al blog hem utilitzat el programa Audioboo que permet pujar el arxiu mp3 en linia i perme la publicació a blogs, xarxes socials, etc.


Conclusió
El nostre muntatge va destinat als alumnes més petits de l'Educació Primària. Pens que és una activitat molt enriquidora per ells, ja que promou la participació, la creativitat, la motivació, millora la capacitat d' expressió dels alumnes, a més de promure tant el treball autònom com el cooperatiu.
Per un altre costat, pens que Audacity és una eina molt completa i de fàcil maneig. Seria interessant que les escoles utilitzasin aquest tipus de programes ja que es podria dur a terme un ensenyament alternatiu. Aquest editor de veu podria ser emprat pels alumnes de tercer cicle de primària a partir de l'explicació de la mestra o dels tutorials que es troben a internet, en canvi els nins de primer i segon cicle són massa petits per saber emprar-ho totsols, així que també es poden introduir a les aules dels més petits però amb el control total de la professora.
En conclusió, pens que les escoles haurien d'aprofitar les facilitats que hi ha avui en dia per introduir les TIC dins les seves aules, i d'aquesta forma poder aconseguir un ensenyament-aprenentatge diferent al tradicional. Amb programes com Audacity podriem realitzar uns ensenyaments més significatius a qualsevol àrea del Currículum.

No hay comentarios:

Publicar un comentario