jueves, 21 de noviembre de 2013

Competència digital

La competència digital es refereix a la capacitat d'una persona per buscar, obtenir, processar i comunicar informació i transformar-la en coneixement. Això suposa habilitat per accedir a la informació i trasmetre-la en diferents suports, així com fer ús dels recursos tecnològics per resoldre problemes reals de manera eficient. 

Actualment, tenim més que mai, la possibilitat d'accedir a una forma d'ensenyament que pugui ajudar a l'aprenentatge dels alumnes, ja que tenim al nostre abast moltíssimes eines de fàcil accessibilitat i que poden arribar a ser molt interessants tant pels alumnes com pels mestres. 

Des del meu punt de vista, un bon docent ha de ser l'exemple a seguir per als seus alumnes. Per aquest motiu, pens que és important que sigui una persona amb un esperit molt crític i que sigui competent en les dimensions: tecnològica, informacional, multimèdia i comunicativa. A més, ha d'oferir als alumnes una informació clara i atractiva per ells, sempre partint dels coneixements previs dels nins i dels seus interessos.

En conclusió, ens trobem en un punt en el qual els docents tenen al seu abast una infinitat de recursos, però que si no es reciclen i aprenen a usar-los i a donar-lis profit, presentant-los de forma innovadora, no serveixen de res. Curiosa la imatge que representa el comentat. Per molts recursos que tinguem, si no feim ús adequat, no podrem veure ni deixarem veure als nins, l'increïble món que les TIC ens poden oferir. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario